Pretul petrolului WTI a scazut pe bursa electronica din New York cu pana la 1,7%, la 52,7 dolari/baril, cel mai redus nivel din luna mai 2009, potrivit Bloomberg.

Pe bursa din Londra, pretul petrolului Brent cu livrare in februarie a coborat cu pana la 2% in prima parte a tranzactiilor de marti, la 56,74 dolari/baril, de asemenea cel mai scazut nivel din mai 2009.

Analistii consultati de Bloomberg estimeaza ca stocurile de titei din SUA au ramas neschimbate pe parcursul ultimei saptamani, la 387,2 milioane de barili, cel mai ridicat nivel din 1982, de cand sunt disponibile datele oficiale.

Administratia pentru Informatie in domeniul Energiei (EIA) din cadrul guvernului american va publica miercuri cifrele privind evolutia stocurilor de titei in saptamana incheiata pe 26 decembrie.

Anul acesta, stocurile de titei din SUA au crescut cu 7,4%.

Cotatiile petrolului au scazut cu 46% in 2014, in contextul unui surplus la nivel mondial estimat la 2 milioane de barili/zi. Refuzul OPEC de a reduce pragul lunar de productie a accentuat declinul pretului petrolului.