Alexei Zalivatsky, primarul din Yantarny, un orasel costier din regiunea Kaliningrad, spune ca saracia si presiunea financiara pentru plata prestatiilor si serviciilor sociale l-au impins sa ia aceasta decizie.

“Nu pot si nu vreau sa tai finantarea serviciilor sociale, nu am ce sa tai, si am promis deja ca vom renova gradinitele si scolile”, a scris primarul intr-o postare pe Facebook.

Edilul mai spune ca, desi situatia este dificila, nu intentioneaza “sa stea si sa-si planga de mila”, dar nici nu va mari nici nivelul datoriei. Propunerea lui a devenit rapid virala pe internet si a fost preluata de mai multe ziare din Rusia si din strainatate.

Potrivit lui Zalivatsky, cladirea Primariei, care are o suprafata de 941 metri patrati, plus terenul din jur, ar fi ideala pentru un hotel, mai ales ca mai exista unul in vecinatate.

Pretul va fi stabilit in urma unei evaluari independente, dar va exista si o licitatie pentru a stabili suma finala care va fi platita. Singura conditie pe care autoritatile locale o pun noului proprietrar va fi sa le dea o anumita perioada de timp sa se mute.

Primarul nu stie, insa, unde va functiona primaria dupa mutare, singurul raspuns dat in gluma de edil unei persoane pe Facebook fiind ca una dintre posibilitati este sa se mute pe plaja.