"Ceea ce poate si trebuie sa se faca si ceea ce este just este taxarea bunurilor de lux", a declarat liderul rus, intr-un discurs catre natiune.

"Amintesc Guvernului ca este indispensabil sa puna in aplicare, pana la jumatatea lui 2013, decizii majore privind impozitul pe avere, inclusiv in domeniul imobiliar de lux si, oricat de greu ar fi, si pe automobile", a adaugat el.

Problema introducerii unui impozit pe avere este dezbatuta de cateva luni in Rusia, dar nu a fost luata o decizie .

Ministrul Finantelor Anton Siluanov a declarat ca este dificil sa se stabileasca ceea ce reprezinta lux sau nu, mai ales in privinta automobilelor.

"Cand am examinat problema in Guvern, am recunoscut ca (...) taxarea automobilelor, in functie de putere, nu este intotdeauna eficienta", a declarat ministrul, oferind exemplul jeepurilor vechi, care nu pot fi considerate bunuri de lux.

Siluanov a adaugat ca Guvernul se va baza, mai curand, pe marca sau pretul de vanzare al automobilului, potrivit Interfax.

Conform clasamentului revistei Forbes din 2012, in Rusia sunt 96 de miliardari, ceea ce plaseaza tara pe locul doi dupa SUA.