"Contractul este valabil timp de un an, incepand din 30 decembrie 2014 si prevede livrarea constanta de electricitate, pana la 1.500 MW", a declarat Alexander Novak, ministrul rus al Energiei.

Acordul a fost semnat intre companiile de stat din cele doua tari, Inter RAO din Rusia si, respectiv, Ukrinterenergo din Ucraina.

De asemenea, cele doua companii au semnat o alta intelegere, prin care Ucraina se angajeaza sa asigure alimentarea cu energie a Peninsulei Crimeea, potrivit TASS.

Saptamana trecuta, Crimeea a fost privata de energie electrica timp de mai multe ore, dupa ce Ucraina a intrerupt fara sa anunte livrarile catre peninsula.

Sambata, Rusia a anuntat ca intentioneaza sa furnizeze Ucrainei carbune si electricitate, fara ca acestea sa fie platite in avans. Ucraina intampina dificultati in a-si acoperi necesarul de energie, din cauza conflictului dintre armata nationala si separatistii prorusi.

Tot sambata, vicepremierul rus Dmitri Kozak a anuntat ca Rusia va livra electricitate Ucrainei la tarife aplicate pe piata interna rusa, cu mult mai mici decat cele in vigoare pe teritoriul ucrainean.