"In cazul incalcarii contractului de catre partea germana, (Rusia) va aduce problema in atentia justitiei", a declarat adjunctul ministrului Apararii, Iuri Borisov, citat de agentia oficiala Itar-Tass.

Guvernul german a confirmat luni ca a retras autorizatia pentru un proiect de construire a unui centru de pregatire a trupelor la Mulino, in centrul Rusiei. Contractul, care a fost semnat in iunie 2011, avea o valoare estimata la 100 milioane de euro.

Berlinul si-a justificat decizia prin dorinta de a-i determina pe europeni sa interzica, retroactiv, livrarile de armanent catre Moscova din cauza rolului in criza din Ucraina.

"Sanctiunile Rheinmetall nu vor afecta calendarul proiectului", care va fi finalizat in septembrie, a asigurat Iuri Borisov.

"Munca Rheinmetall in acest proiect nu reprezinta decat 10% si industria noastra este in masura sa o substituie", a anuntat, la randul sau, o sursa din Ministerul rus al Apararii.

Centrul de formare militara de la Mulino, care ar urma sa fie cel mai mare din Europa, va permite pregatirea in fiecare an a peste 30.000 de soldati, prin simularea de situatii tactice de pe campul de lupta.