Pe lista produselor care vor putea fi importate din tarile interzise de catre Rusia se afla semintele de cartof, mazare, porumb dulce si ceapa, precum si somonii si pastravii pentru crescatoriile de peste, potrivit unei hotarari publicate pe site-ul oficial al Guvernului de la Moscova.

De asemenea, din tarile din Vest vor putea fi importate suplimente alimentare, vitamine si minerale, precum si produse lactate fara lactoza.

Astfel, hotararea, care este semnata de prim-ministrul Dimitri Medvedev, reduce partial interdictiile impuse de catre Rusia tarilor din Uniunea Europeana, Statelelor Unite, Canadei, Australiei si Norvegiei, ca raspuns la decizia acestora de a sanctiona guvernul de la Moscova pentru anexarea Peninsulei Crimeea si sustinerea separatistlor prorusi din estul Ucrainei.

Ridicarea unora dintre interdictii vine ca urmare a unei scrisori adresate de Societatea pentru Protectia Consumatorilor Guvernului rus, in care organizatia solicita ca anumite produse sa fie eliminate de pe lista neagra. Societatea a explicat ca anumite categorii de cetateni, cum ar fi sportivii si bolnavii de diabet, au de suferit de pe urma embargoului impus la unele importuri de alimente.