Acordurile se refera la dezvoltarea energiei hidroelectrice, nucleare si bazate pe carburanti fosili, precum si la utilizarea monedelor celor doua tari in relatiile comerciale bilaterale. 

Un acord de 2 miliarde de dolari a fost semnat pentru construirea unui baraj hidroelectric in Argentina, banca rusa VEB urmand sa furnizeze 1,2 miliarde de dolari, din care 35% pentru plata subcontractorilor argentinieni. 

In plus, Rusia va furniza Argentinei acces la tehnologie in domeniul energiei nucleare. 

Seful companiei Rosatom a refuzat sa estimeze valoarea acordului nuclear, afirmand ca un singur reactor costa mai multe miliarde de dolari. 

"Rosatom va construi cel de-al saselea reactor al centralei nucleare Atucha", a declarat presedintele Putin. 

Grupul rus Gazprom a semnat un acord pentru explorarea si dezvoltarea unor zacaminte de gaze in colaborare cu compania argentiniana de stat YPF. Valoarea acestuia s-ar putea ridica la 1 miliard de dolari. 

Compania rusa Uralmash va construi la randul ei o fabrica pentru productia de echipamente de extractie a petrolului, proiect care va implica investitii rusesti de 1,9 miliarde de dolari. 

Putin a mai spus ca Rusia si Argentina vor coopera si in domeniul tehnicii militare, angajandu-se sa accelereze constructia de sisteme de navigatie prin satelit GLONASS in Argentina.

Presedintele rus a adaugat si ca Rusia sprijina Argentina in disputa referitoare la insulele Malvine (Falkland).