The Independent a anuntat pe site-ul sau ca Gordon Brown urma sa sustina o declaratie, luni dupa-amiaza, pentru a dezvalui ca detectivi particulari care lucrau pentru News of the World i-au piratat mesageria vocala si au obtinut acces la declaratiile sale bancare, dupa care au predat informatiile obtinute altui cotidian din cadrul grupului, potrivit publicatiei.

The Independent nu a citat cotidianul respectiv, dar BBC a anuntat ca Sunday Times l-a vizat pe Brown, in perioada in care a fost ministru al Economiei, dupa ce a obtinut date private despre contul sau.

Este pentru prima data, de la izbucnirea scandalului interceptarilor telefonice in care este implicat News of the World, cand este acuzat un alt titlu din cadrul imperiului britanic media al magnatului Rupert Murdoch. In afara de News of the World si Sunday Times, din grup mai fac parte The Times si tabloidul The Sun.

Scandalul interceptarilor s-a amplificat, luni, dupa ce BBC a dezvaluit ca politistii insarcinati cu securitatea familiei regale au cerut bani tabloidului News of the World pentru a-i livra informatii despre familia regala, inclusiv despre regina.

O ancheta interna desfasurata de News International, grupul de presa britanic al imperiului Murdoch, a scos la iveala mesaje electronice care mentioneaza intentia unui jurnalist de a plati membri ai echipei de protectie a reginei si familiei regale. Palatul Buckingham, contactat de AFP, nu a vrut sa comenteze informatiile.

Tabloidul News of the World a fost inchis definitiv, iar duminica a publicat ultima editie, in plin scandal al interceptarilor telefonice.

"A murit de rusine": tabloidul News of the World s-a inchis dupa 168 de ani de aparitie. Murdoch ar putea vinde intreaga divizie de ziare

Potrivit BBC, un mesaj intern al News of the World mentioneaza plati - de 1.000 de lire sterline (1.125 de euro) - cerute de un jurnalist pentru a cumpara informatii de la politisti, in special numere de telefon private ale familiei regale.

Murdoch se uita neajutorat cum i se spulbera o achizitie de 12,5 miliarde de dolari

Marea Britanie a cerut noi informatii autoritatilor de reglementare a industriei comunicatiilor cu privire la oferta de 12,5 mld. dolari facuta de compania News Corp detinuta de Rupert Murdoch pentru preluarea televiziunii BSkyB, semnaland ca aceasta ar putea cauta modalitati de a bloca tranzactia pe fondul scandalului din jurul tabloidului News of the World, potrivit agentiei de presa Reuters, preluata de Ziarul Financiar.

Valoarea actiunilor firmei britanice de televiziune prin satelit a scazut cu peste 7% la inceputul saptamanii in conditiile in care politicienii au sporit presiunile cerand guvernului sa amane tranzactia si sa ceara realizarea unei anchete mai detaliate de catre Comisia pe probleme de concurenta.

News Corp obtinuse o sustinere initiala din partea guvernului pentru oferta sa angajandu-se sa transforme influentul canal Sky News al BSkyB intr-o companie separata pe fondul criticilor ca tranzactia ar conferi lui Rupert Murdoch o influenta prea mare asupra opiniei publice.

Fostul redactor-sef al tabloidului News of the World, retinut. Un alt jurnalist, care a spionat telefonul printului William, arestat