Martin Schulz este primul demnitar UE care se intalneste cu noul premier grec de extrema-stanga, dupa scrutinul desfasurat duminica in Grecia. 

"Au existat temeri ca Alexis Tsipras va merge pe calea sa, dar acest lucru nu este adevarat, el este favorabil discutiilor. Grecia cauta solutii care sa aiba o baza comuna", a adaugat Martin Schulz. 

"Este un pas bun inainte si sper ca maine, cand se va intalni cu liderul Eurogroup Jeroen Dijsselbloem, vor fi facuti pasi concreti", a continuat Schulz. 

Presedintele PE a salutat ca printre prioritatile prezentate de Alexis Tsipras figureaza "combaterea evaziunii fiscale" si a "inegalitatilor sociale asociate evaziunii fiscale". 

"Discutia cu Alexis Tsipras a fost sincera, constructiva, substantiala, dar si obositoare", a spus Schulz.

La randul sau, Alexis Tsipras a reiterat ca Guvernul pe care il conduce va fi un "garant al stabilitatii" si ca va incerca sa "construiasca o noua relatie de incredere" cu Europa. 

"Discutam cu partenerii europeni pentru a gasi o solutie integrala si reciroc utila, dar acest lucru necesita timp", a subliniat Tsipras, insistand ca Grecia va face eforturi pentru "revenirea la crestere economica". 

"Europa va depasi criza si va deveni mai puternica, cu mai multa solidaritate si incredere mutuala", a incheiat Tsipras.