"Oricare va fi evolutia la sfarsitul zilei, zona euro poate face fata. Situatia structurii bancilor, a expunerii la Grecia si la economia elena este total diferita fata de 2012, cand a izbucnit criza datoriilor", a apreciat Oudea, potrivit Agerpres.

De asemenea, decizia BCE de a achizitiona obligatiuni suverane in zona euro va limita orice propagare a efectelor crizei financiare din Grecia, a apreciat el, adaugand ca orice acord intre Atena si creditorii sai va trebui sa tina cont de "implementarea unor reforme semnificative". 

"Vedem cateva exemple pozitive in Europa. Daca luam ca exemplu Irlanda, unde au fost momente dificile si s-au implementat reforme, acum situatia e mult mai buna. De asemenea, si Spania o duce bine dupa adoptarea reformelor", a declarat seful SocGen. 

Pietele arata ca investitorii au incredere in eforturile liderilor europeni de a mentine Grecia in zona euro.

Euro s-a apreciat cu 3,9% fata de dolar in perioada aprilie-iunie 2015, cel mai semnificativ avans in ultimele sapte trimestre.

Oudea a afirmat ca se asteapta ca moneda euro sa se deprecieze usor in urmatoarele 18 luni, la aproximativ 1,05 euro pentru un dolar.

Joi, in Asia, euro se tranzactiona la 1,1048 dolari. 

Si analistii de la JPMorgan sustin ca expunerea bancilor europene la Grecia este limitata acum, iar principalul risc in eventualitatea iesirii tarii din zona euro il reprezinta efectul asupra altor state, in special Italia. 

La 30 septembrie 2014, bancile franceze si-au redus imprumuturile acordate in Grecia la 1,8 miliarde de dolari, de la 57 miliarde de dolari in 2011, dupa ce Societe Generale si Credit Agricole si-au vandut subsidiarele elene. 

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajati si 32 de milioane de clienti in intreaga lume. In Romania, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua banca, dupa totalul activelor.