Piata valutara, cea a bunurilor de larg consum si bursele fierb in prima saptamana a anului 2016, cu un yuan care se scufunda, adaugand ingrijorare cu privire la forta economiei Chinei in timp ce traverseaza de la investitii si productie la consum si servicii. 

Aproape 2,5 trilioane de dolari au disparut din valoarea globala a actiunilor in 2016 pana miercuri, iar pierderile s-au adancit joi in Asia dupa ce bursele din China au fost inchise.

"China are o mare problema de ajustare", este de parere Soros. "As spune ca se indreapta spre o criza. Cand ma uit la pietele financiare vad o serioasa provocare ce-mi aduce aminte de criza pe care am avut-o in 2008".

Bursele din China, inchise prematur dupa o noua cadere de 7%. "Circuit breaker" provoaca panica in randul investitorilor. PBOC coboara cursul yuanului in raport cu dolarul la cel mai scazut dupa martie 2011

Soros a mai avertizat in legatura cu similare catastrofe financiare ca cea de acum opt ani. La Washington, in septembrie 2011, el a vorbit despre criza din Europa ce va veni pe fondul celei grecesti si care va fi mai grava ca cea din 2008.

George Soros, al carui fond de investitii a crescut in medie cu 2 de procente pe an din 1969 pana in 2011, are o avere neta de 27,3  miliarde dolari, potrivit  Bloomberg Billionaires Index.

Citeste si:

Pretul petrolului, in cadere libera. E la minimul ultimilor 12 ani. OPEC: Barilul a coborat sub 30 de dolari