Michael Turner a fost primar al orasului Dayton in anii '90 si, incepand din 2002, a obtinut, in calitate de membru al Partidului Republican, mai multe mandate consecutive in Congresul american, reprezentand o circumscriptie electorala din Ohio. El se afla la Bucuresti impreuna cu alti colegi congresmeni, pentru a lua parte la lucrarile Adunarii Parlamentare NATO, scrie Mediafax.

Turner este, printre altele, si lider al Caucus-ului (grupului de prietenie) "Romania" din Camera Reprezentantilor, for pe care il descrie ca pe o " oportunitate extraordinara" de exprimare a aprecierii fata de relatia strategica romano-americana.

Sistemul de vize este unul care in mod constant este revizuit atat in Statele Unite cat si in relatia cu alte tari. “Trebuie, din perspectiva Statelor Unite, sa cautam modalitati in care putem sa modificam programul privind vizele aplicabil anumitor state. Avem chestiuni administrative si birocratice care nu ajuta la rezolvarea situatiei”, spune el.

Turner mai arata ca discutia despre sistemul vizelor este un proces in derulare, dar, cu siguranta Romania este unul dintre exemplele care ne determina sa spunem ca este un subiect care trebuie revizuit. “Este un proces care necesita implicarea atat a Congresului cat si a administratiei , inclusiv a Departamentului de Stat. Din pacate, din cauza complexitatii, este un proces care evolueaza lent”, adauga Turner.

Citeste si

Regele iGadgeturilor a murit, traiasca regele. Cine va fi urmatorul Steve Jobs

O dilema de 54 de trilioane de dolari pentru candidatul la presedintia SUA. "Doar Dumnezeu mai poate salva America"