Leave.EU a fost amendată pentru multiple încălcări ale legii electorale, în urma unei investigaţii în care a constatat că gruparea a raportat incorect cheltuielile legate de referendumul din 2016.

Cu toate acestea, Comisia Electorală nu a găsit dovezi că Leave.EU ar fi primit donaţii sau servicii plătite din partea Cambridge Analytica, firma de consultanţă politică aflată în centrul unui scandal despre folosirea abuzivă a datelor a milioane de utilizatori ai Facebook în campanii politice.

Leave.EU şi Cambridge Analytica au negat anterior că ar fi colaborat în campania pentru Brexit.

Comisia Electorală a constatat că Leave.EU nu a raportat cheltuieli de cel puţin 77.380 de lire sterline şi că a depăşit cu cel puţin 10% limita prevăzută pentru grupările de campanie neînregistrate ca partide.

În total, peste 32 milioane de lire sterline au fost cheltuite în campania pentru referendumul din 2016, din care 16,4 milioane de lire sterline donaţii pentru tabăra 'Leave' (pro-Brexit) şi 15,1 milioane pentru tabăra 'Remain' (anti-Brexit).

Documentele financiare prezentate Comisiei Electorale indică faptul că bătălia pe tema Brexit-ului a fost cel mai costisitor referendum din istoria politică a ţării.