Această schimbare le va permite străinilor să rămână un an mai mult şi de asemenea să muncească în mai multe regiuni din întreaga ţară, informează dpa, preluată de Agerpres.

Planul urmăreşte în primul rând să-i ajute pe fermierii australieni confruntaţi cu o situaţie în care multe locuri de muncă sunt vacante în sectoarele critice. Acest lucru va stimula de asemenea economiile locale, a declarat luni prim-ministrul australian Scott Morrison.

"Excursioniştii pot veni şi se pot simţi minunat, dar fiecare dolar pe care îl câştigă ajută aceste regiuni", a explicat Morrison în faţa reporterilor la o fermă de căpşuni din statul Queensland (sud-est).

"Toţi banii se întorc în oraşele regionale, creând din ce în ce mai multe locuri de muncă (...). Vreau să văd mai mult de un miliard de dolari cheltuiţi de excursionişti în zonele regionale", a adăugat el.

Potrivit cifrelor guvernamentale, 419.000 de excursionişti au vizitat Australia în timpul vacanţelor anul trecut şi au cheltuit 920 de milioane de dolari australieni (661 milioane dolari SUA) în zonele regionale.

În Australia, guvernul acordă vize de lucru pe perioada vacanţelor (numite şi viza 417 sau 462) la persoane de o anumită vârstă şi din anumite ţări pentru a rămâne, călători şi munci în Australia pentru o perioadă de timp specificată.

Potrivit Departamentului de Afaceri Interne, Australia a acordat 210.456 de astfel de vize de lucru de vacanţă în 2017-2018 (perioadă care s-a încheiat la data de 30 iunie a acestui an).

Germania a fost printre primele două ţări beneficiare, cu aproximativ 23.867 de vize obţinute. Anul trecut, 25.704 de persoane au primit viza.

Potrivit noului plan, excursioniştii nu vor mai trebui să îşi lase locurile de muncă la fiecare şase luni şi vor putea tripla perioada şederii lor dacă efectuează o muncă suplimentară în agricultură.

Limita de vârstă pentru vizele de lucru de vacanţă pentru anumite ţări a fost de asemenea ridicată de la 30 la 35 de ani.