Iata care sunt cele mai utile limbi straine in mediul de afaceri, dupa engleza:

1. Chineza mandarina

Este considerata cea mai importanta limba in afaceri, dupa engleza. 845 de milioane de oameni o vorbesc, fiind astfel cea mai vorbita limba din lume. China este a doua cea mai mare economie mondiala, dupa cea a Statelor Unite, un alt motiv pentru care chineza mandarina este de o importanta majora in mediul de afaceri.

2. Franceza

Franceza este vorbita de aproximativ 58 de milioane de oameni si este limba oficiala in 27 de tari. Se vorbeste pe cinci continente si este adesea folosita in diplomatie si administratie. Este de asemenea cea de a doua limba, ca frecventa de folosire (in general, nu doar in mediul de afaceri), asa ca se poate dovedi utila in mai multe situatii.

3. Spaniola

Limba oficiala in 20 de tari, spaniola este vorbita de un numar de aproximativ 329 de milioane de oameni. Are o raspandire mai mare in America.

4. Araba

Araba castiga rapid teren in zona de business, datorita oportunitatilor pe care pietele din regiune le ofera. Este vorbita de mai bine de 200 de milioane de oameni si este limba nationala in 20 de tari. Un lucru important de luat in calcul este ca exista mai multe dialecte ale limbii, in functie de zona in care este folosita.

5. Japoneza

Cu aproape 123 de milioane de vorbitori, japoneza este utilizata nu doar in tara de provenienta, ci si in Europa si America. Japonia este lider pe mai multe piete, conducand in industrii precum dezvoltarea tehnologica iar japonezii sunt foarte incantati cand vad ca cineva incearca sa li se adreseze in limba lor.