Klaus Iohannis a spus ca liderii statelor europene au discutat la Consiliul European despre stadiul negocierilor privind incheierea unui Parteneriat Transatlantic pentru Comert si Investitii intre Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii, iar Romania si-a exprimat sustinerea pentru un astfel de parteneriat, transmite Mediafax.

Seful statului a adaugat ca in ceea ce priveste Semestrul European, liderii europeni au avut un schimb de opinii cu privire la situatia si perspectivele economice ale Uniunii Europene. 

"Am convenit asupra liniilor directoare pentru politicile economice si pentru ocuparea fortei de munca. Am aratat ca Romania a depus eforturi considerabile in ce priveste consolidarea fiscal-bugetara si stabilitatea sectorului financiar. Atentia noastra se va concentra pe consolidarea ritmului bun de crestere economica, precum si pe continuarea reformelor, in special a reformelor structurale, ca raspuns la recomandarile specifice de tara", a mai spus Klaus Iohannis. 

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat, vineri, ca Uniunea Europeana si Statele Unite ar trebui sa depuna toate eforturile pentru a ajunge la un acord privind Parteneriatul Transatlantic pentru Comert si Investitii, pana la sfarsitul anului 2015.

Donald Tusk a declarat, la finalul Consiliului European, desfasurat joi si vineri la Bruxelles, ca liderii europeni au discutat evolutia demersurilor privind Parteneriatul Transatlantic pentru Comert si Investitii intre Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii, convenind ca ar trebui ca ambele parti sa depuna toate eforturile pentru a ajunge la un acord pana la sfarsitul anului 2015. 

Presedintele Consiliului European a mai spus ca liderii europeni au avut discutii si privind evolutia economiei europene, aproband pilonii de Analiza Anuala a Cresterii economice. 

"In aceasta dimineata, am avut o discutie privind economia europeana, cu participarea presedintelui Bancii Centrale Europene Mario Draghi. Perspectivele economice pentru Europa se imbunatatesc in mod clar. Liderii au aprobat principalii piloni ai Analizei Anuale a Cresterii: investitii, reforme structurale si de responsabilitate fiscala. Am observat ca lucrarile la Fondul European de Investiții Strategice merge bine", a afirmat Donald Tusk. 

Presedintele Consiliului European a amintit si de discutiile avute cu prim-ministrul grec Alexis Tsipras, precizand ca desi nu a fost o intalnire pentru luarea unor decizii, intrevederea a fost foarte importanta pentru ca s-a reusit sa se recladeasca increderea.