"Negocierile se desfasoara foarte greu, mai anevoios decat de astepta", a spus Iaresko. 

Totodata, ministrul finantelor de la Kiev si-a exprimat convingerea ca "falimentul Ucrainei este exclus". In acest context, Iaresko i-a indemnat pe creditori la o elaborare cat mai rapida a unei pozitii comune pe marginea acestei probleme. "Ne-a ramas putin timp", a atentionat ea. 

De asemenea, Iaresko a declarat ca situatia financiara a Ucrainei nu poate fi comparata cu criza din Grecia.

"Constientizam ca nu exista alternativa la adevarate reforme si la Europa. De aceea, noi desfasuram rapid si in mod hotarat reforme. Poporul este cel care ne cere acest lucru", a subliniat ministrul de finante ucrainean. 

Potrivit Handelsblatt, criza politica din Ucraina a influentat bugetul de stat al acestei tari. Ucraina este ingrijorata de riscul unui faliment si din acest motiv exercita presiuni asupra creditorilor internationali. 

Anterior, Ministerul de Finante al Ucrainei i-a indemnat pe creditorii internationali la negocieri in vederea restructurarii datoriei, fara de care nu este posibila normalizarea situatiei economice din tara. 

FMI a aprobat in martie programul anticriza pentru Ucraina, iar contributia fondului la acest program este de 17,5 miliarde de dolari. In total, programul este estimat pentru patru ani si evaluat la circa 41 de miliarde de dolari.