Rezerva Federala din St. Louis este una dintre cele 12 institutii regionale care formeaza Rezerva Federala a SUA.

In timpul unei vizite de o saptamana in Europa, care are printre obiective "evaluarea haosului de pe frontul politic", Bullard si-a redus asteptarile privind probabilitatea gasirii unei solutii la criza de catre statele din zona euro.

"Unul din lucurile care ma ingrijoreaza cel mai mult acum este ca actuala criza a pus fata-n fata o piata financiara care se misca foarte rapid cu un proces politic care se misca foarte lent. Investitorii globali divizeaza Europa. Indiferent daca politicienii divizeaza sau nu Europa, investitorii fac acest lucru si s-ar putea sa o fi dezmembrat deja", a declarat Bullard intr-un interviu.

In timpul unui eveniment organizat la Londra de Forumul Oficial al Institutiilor Monetare si Financiare, Bullard a afirmat ca se asteapta la o crestere modesta a economiei SUA in a doua jumatate a anului, in pofida impactului crizei din zona euro la nivel global.

"Obisnuiam sa spun ca exista multa solidaritate in Europa. Cred ca exista si in prezent. Dar sunt un pic ingrijorat de cum se va rezolva situatia actuala. Are loc o dezintegrare alimentata de piete si cred ca este foarte ingrijorator pentru zona euro si pentru UE", a spus el.

Comentariile sefului Fed St. Louis scot in evidenta ingrijorarea SUA in privinta problemelor zonei euro, noteaza Wall Street Journal.