"Imi doresc acest lucru, dar nu cred ca buzunarul meu este destul de adanc in acest moment, insa, daca voi putea sa vand oricare din afacerile mele atunci voi fi foarte interesat", a declarat Aleksandr Lebedev .

Mai in gluma mai in serios, Lebedev spune ca doreste ca News of the World sa apara pe piata sub un brand diferit: World News.  Noua versiune s-ar axa pe articole despre coruptie si infractiuni ale oamenilor bogati si celebri.

"Nu ma voi concentra asupra interceptarii ilegale de convorbiri telefonice, ci as avea nevoie ca jurnalistii chiar sa investigheze cazurile. Vreau sa scap de tot, sa vand tot si sa ma axez doar pe publishing si jurnalism de investigatie ", a mai spus acesta. 

Cine este Aleksandr Lebedev

Lebedev s-a nascut la Moscova in 1959. Are diploma in economie si a fost membru al serviciului de informatii externe al KGB-ului. 

La sfarsitul anilor ‘80, a activat ca spion la Ambasada URSS din Londra si are acelasi grad, de locotenent-colonel, ca si premierul Vladimir Putin. 

A facut bani din speculatii bancare. Recent, Forbes i-a evaluat averea la peste 2,1 miliarde de dolari.

Anul trecut a cumparat publicatia britanica The Independent si suplimentul sau de duminica pentru suma simbolica de o lira sterlina. Detine impreuna cu fiul sau, Evgheni, patru publicatii britanice - London Evening Standard, The Independent, Independent on Sunday si "i". Dar si Novaya Gazeta din Moscova, publicatia pentru care lucra jurnalista Anna Politkovskaia, asasinata in anul 2006.
Are de asemenea un lant de magazine de lux, actiuni la compania de transport aerian Aeroflot, afaceri bancare, in constructii, imobiliare, agricultura.

New of the World, o istorie de 168 de ani

News Corporation, detinuta de miliardarul Rupert Murdoch, a inchis saptamanalul britanic News of the World si a renuntat la cumpararea companiei de telecomunicatii prin satelit BSkyB, in urma imensului scandal al interceptarilor telefonice ilegale practicate de angajatii publicatiei pentru strangerea de informatii.

News of the World ar fi interceptat convorbirile a circa 4.000 de oameni, intre care familiile unor adolescenti asasinati. Au fost ascultate insa si telefoanele a mii de personalitati.

Scandalul News of The World continua. Directorul Scotland Yard a demisionat. VIDEO

Murdoch, in varsta de 80 de ani, a negat ca ar fi responsabilul ultim pentru interceptarile efectuate de cotidianul News of the World, care face parte din trustul sau, cu ocazia audierii sale in Comisia pentru Media din Parlamentul britanic.

Audierile continua in cazul tabloidului News of the World. Cum se disculpa premierul David Cameron VIDEO