Lazar a declarat ca procesul intentat de Heineken prin care a fost interzisa comercializarea marcii Csiki a fost "lipsit de demnitate, injust si anti-maghiar".

"Toti ungurii ar trebui sa fie uniti impotriva acestui act", a adaugat Lazar.

Potrivit oficialului ungar, verdictul este in linie cu politicile autoritatilor romane de marginalizare a institutiilor si marcilor etnice maghiare.

Luna trecuta, un tribunal din Targu Mures a interzis producatorului de bere Lixid Project sa foloseasca marca Csiki ca urmare a unei sesizari a companiei Heineken care acuza faptul ca numele acestei marci este mult prea similara cu cel al brandului Ciuc.

Citeste si: Companiile britanice primesc o lovitura dura, dupa Brexit. Ce se va intampla cu muncitorii straini din Regat

Saptamana trecuta, Lazar s-a alaturat unui apel al partidului de extrema-dreapta Jobbik de boicotare a produselor Heineken comericalizate in Ungaria.

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat joi pentru AFP ca Heineken a "facut o eroare prin folosirea fortei legale brute in locul dialogului".

Producatorul de bere Lixid Project, care are aproximativ 140 de angajati si are sediul in localitatea Sansimion din judetul Harghita, a anuntat ca va prezenta cazul in fata Curtii Europene de Justitie.

Heineken este cel mai mare producator de bere din Europa si al treilea din lume in ceea ce priveste volumul. Compania are patru fabrici de bere in Romania, in Craiova, Constanta, Miercurea Ciuc si Targu Mures si peste 1.100 de angajati.