FA a confirmat, săptămâna trecută, că poartă negocieri pentru vânzarea stadionului naţional către miliardarul american Shahid Khan, iar presa britanică a dezvăluit că tranzacţia s-ar putea ridica la un miliard de lire sterline, potrivit Agerpres.

Banii din vânzarea stadionului Wembley ar urma să fie investiţie de federaţie în dezvoltarea fotbalului englez, prin construirea a 1.500 de noi terenuri şi îmbunătăţirea sistemelor de drenaj şi iluminat.

Guvernul a oferit sprijin temporar propunerii de vânzare, însă Comisia DCMS a precizat că ar trebui să existe o dezbatere publică în legătură cu modul în care sportul ar putea beneficia pe termen lung în urma acestei tranzacţii.

"Wembley este casa fotbalului englez, construit în parte utilizându-se bani publici", a precizat Damian Collins, preşedintele comisiei DCMS, într-un comunicat.

"Ar trebui să existe o dezbatere publică în privinţa oricărei decizii de vânzare a stadionului şi a modului în care veniturile din această tranzacţie ar putea fi reinvestite în beneficiul pe termen lung al sportului. Comisia doreşte să înţeleagă detaliile propunerilor FA şi să primească dovezi de la oameni care ar putea avea opinii alternative", a adăugat parlamentarul britanic.

Printre invitaţii la dezbaterea privind vânzarea stadionului Wembley se vor număra ministrul britanic al Sportului, Tracey Crouch, precum şi reprezentanţi ai FA şi Sport England.