Artur Debski, un deputat din cadrul partidului Twoj Ruch (Miscarea Ta, de opozitie) intentioneaza sa traiasca aceasta experienta maximum doua saptamani.

El a inceput sa caute un loc de munca inca de luni si a declarat pentru BBC ca nu va minti in legatura cu demersul pe care-l intreprinde.

Sosit cu un zbor low cost si cazat initial la un compatriot, deputatul, care intentioneaza sa traiasca cu suma de 100 de lire (120 de euro) pe saptamana, nu stia inca unde-si va petrece noptile urmatoare.

El doreste sa inteleaga ce ii determina pe polonezi sa imigreze in Marea Britanie sau sa planuiasca acest lucru, in pofida faptului ca economia Poloniei se afla in plina crestere.

Debski isi va prezenta concluziile intr-un raport, la finalul sejurului la Londra. "Trebuie sa le spunem polonezilor si Guvernului nostru ce functioneaza in Marea Britanie si sa importam acest lucru in Polonia", a declarat el pentru The Daily Telegraph.

In 2011, aproximativ 580.000 de polonezi traiau in Marea Britanie, adica de zece ori mai multi decat in 2004, cand Polonia a aderat la Uniunea Europeana (UE).