Intr-un interviu pentru postul public de radio Kossuth, Orban a catalogat "extremiste" afirmatiile lui McCain si a apreciat ca ele "reflecta persoana care le-a facut".

Senatorul republican a declarat marti ca Ungaria este "o tara foarte importanta, in care se petrec lucruri rele". El a adaugat ca este vorba despre "o natiune aflata pe punctul de a-si ceda suveranitatea unui dictator neofascist care face echipa cu (presedintele rus) Vladimir Putin".

Orban afirma in acest interviu ca principala sa prioritate este sa pastreze independenta tarii si ca nu va fi "un vicerege in Ungaria comandata de vreun stat strain". El mai spune ca independenta energetica, financiara si comerciala "nu era atractiva pentru beneficiari in perioada de dinainte de 2010, cand Ungaria nu era independenta, iar ei puteau sa profite de unguri".

"Situatia devine mai simpla" referitor la cei sase oficiali unguri de rang inalt vizati de interdictia de a patrunde pe teritoriul Statelor Unite din cauza unor suspiciuni de coruptie, a declarat el, apreciind ca "americanii au facut deunazi o declaratie clara si au spus ca sefa Fiscului (ungar) a comis o infractiune de coruptie".

Sefa Fiscului Ildiko Vida nu are de facut decat un singur lucru, si anume sa intenteze fara intarziere un proces pentru calomnie, a declarat Orban. "Legea ungara ofera oricarui cetatean posibilitatea sa se apere, iar eu astept ca fiecare oficial de rang inalt al statului sa faca acest lucru intr-o asemenea situatie", a spus premierul ungur.

Insa ea "va merge dupa gratii" in cazul in care acuzatiile de coruptie vor fi dovedite, a raspuns el unei intrebari in acest sens.

Intrebat daca Ungaria ar putea restrange intrarea pe teritoriul sau, ca reactie fata de interdictia impusa de catre Statele Unite, Orban a raspuns ca "vom actiona asa cum trebuie sa actioneze o tara mandra de independenta sa".