Biroul prim-ministrului a explicat că May are nevoie de mai mult timp pentru negocieri cu Uniunea Europeană.

May încearcă să modifice acordul la care a ajuns cu UE anul trecut şi care a fost respins de parlamentari cu o majoritate covârşitoare, din cauza îngrijorării privind viitorul frontierei dintre Irlanda de Nord şi Republica Irlanda.

"Ea a spus că este clar că încheierea acestor discuţii cu UE va necesita ceva mai mult timp, de aceea nu vom propune un vot semnificativ săptămâna aceasta", a spus o purtătoare de cuvânt, după şedinţa săptămânală a cabinetului.

După ce Camera Comunelor a respins masiv la 15 ianuarie acordul îndelung negociat de premier cu Bruxellesul, Theresa May încearcă acum să obţină din partea Uniunii Europene concesii susceptibile să primească acceptul parlamentarilor britanici, însă discuţiile sunt blocate în continuare de problema “plasei de siguranţă” irlandeze.

Camera Comunelor urmează să ia în discuţie joi strategia de urmat, însă James Brokenshire a declarat duminică pentru BBC că guvernul intenţionează să propună parlamentului să ia în dezbatere din nou diferite opţiuni cu privire la Brexit până la finele lui februarie, dacă până atunci nu se va ajunge la un acord revizuit, un mod prin care guvernul ar păstra controlul asupra procesului.

Calendarul iniţial propus de guvern prevedea că, în absenţa unui acord până miercuri, deputaţii urmau să voteze joi ce curs să dea Brexit-ului.