"Am fost diagnosticat cu cancer la prostata in prim stadiu. Vestea buna este ca medicii m-au informat ca starea mea de sanatate nu imi pune cu nimic viata in pericol si nici nu ma va slabi foarte mult", a anuntat celebrul investitor intr-un comunicat.

Cateva alte examinari de dupa punerea diagnosticului au aratat ca maladia nu a afectat si alte organe, a adaugat Buffet.

"Doctorii mei si cu mine am cazut de acord asupra unui tratament de doua luni pe baza de radiatii obisnuite, si care va incepe la mijlocul lunii iulie. Acest regim ma va impiedica sa calatoresc in aceasta perioada, dar in afara de acest lucru, nu va schimba nimic activitatile mele cotidiene", a mentionat el. "Ma simt foarte bine - ca si cum as fi in perfecta stare de sanatate - iar energia mea este la 100 la suta. Ii voi anunta pe actionari (actionarii trustului sau, Berkshire Hathaway) imediat ce starea mea de sanatate se va schimba. Intr-o zi, bineinteles, se va intampla. Dar sunt convins ca acea zi este departe."

Celebru in Statele Unite, Warren Buffet a revenit in prim plan in ultimele luni datorita unei dispute dintre presedintele american, Barack Obama, si adversarii lui republicani privind fiscalitatea americana.

Barack Obama a sustinut inca din septembrie 2011 "regula Buffet", o cota de taxare de cel putin 30% a veniturilor anuale ce depasesc un milion de dolari.