Pretul actiunilor in cadrul ofertei a fost de 40 lei pe actiune, la acest pret, valoarea ofertei fiind de peste 944 milioane lei (207 milioane euro).

”Este cea mai mare listare privata din istoria BVB. Suntem convinsi ca listarea DIGI va indemna si alte companii antreprenoriale sa urmeze acest model si sa se listeze la bursa pentru accesul la capitalul oferit de investitori atat de necesar dezvoltarii intr-un mediu economic extrem de competitiv la nivel local si international”, a declarat presedintele BVB, Lucian Anghel, citat de News.ro.

Acesta afirma ca, odata cu listarea Digi, capitalizarea companiilor romanesti listate la BVB depaseste 20 miliarde euro. Digi activeaza si in Ungaria, Spania si Italia.

"Primul emitent din sectorul telecom vine la Bursa de Valori Bucuresti ca urmare a unei operatiuni de piata de succes. Faptul ca incep sa intre la bursa companii din sectoare economice tot mai diverse si dinamice arata gradul de diversificare si de modernizare al pietei de capital romanesti. Cu randamente de peste 16% in doar patru luni, Romania este piata care are una dintre cele mai mari cresteri din Europa in acest an”, a declarat directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski.

Sefii DIGI Communications subliniaza ca listarea a fost una de succes, fapt dovedit de interesul foarte ridicat atat pe transa de retail, cat si pe cea institutionala.

”BERD este cel mai mare actionar institutional, in acest moment. In baza suprasubscrierilor, i-a fost alocat cel mai mare pachet de actiuni destinate institutiilor. Este o sursa noua de capital, pentru viitor, pe care noi nu am accesat-o pana acum, dar ne dorim sa accesam prin piata de capital. Este o noua deschidere catre o sursa noua de capital si este foarte importanta pentru noi”, a declarat directorul general al Digi, Serghei Bulgac.

Un numar de 23,91 milioane de actiuni au fost incluse in oferta DIGI, reprezentand 25,6% din numarul total de actiuni emise de societate.

Listarea Digi a fost intermediata de catre Citigroup si Deutsche Bank, in calitate de coordonatori globali comuni, impreuna cu BT Capital Partners, BRD-Groupe Société Générale, Société Générale, Raiffeisen Bank si Wood & Company Financial Services, in calitate de detinatori comuni ai registrului de subscrieri.

Anterior, recordul era detinut de MedLife, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii medicale private din Romania, care a reusit anul trecut sa stranga din piata 230 milioane lei (50,9 milioane euro) de la investitori.

Mai multi economisti considera ca aceasta listare va ajuta Romania sa se apropie mai rapid de statutul de piata emergenta.

Inainte de listare, compania a prezentat in premiera si datele financiare pe 2016. Astfel, in 2016, operatiunile Digi din Romania au generat incasari de 612,7 milioane euro, sau 72,7% din veniturile totale, afacerile din Ungaria au generat 137,9 milioane euro (16,4% din venituri), operatiunile din Spania au adus companiei 83 milioane euro (9,9%), iar afacerile din Italia au generat 9,2 milioane euro (1,1%).