Indicele Stoxx Europe 600 a coborat cu 0,3%, dupa un declin de pana la 1,7% pe parcursul sedintei. In luna ianuarie, Stoxx 600 a inregistrat o scadere de 1,8%, pe fondul deprecierii monedelor emergente, scaderii unui indice privind industria prelucratoare chineza si reducerii de catre Rezerva Federala americana a achizitiilor lunare de obligatiuni.

"Pietele sunt pregatite pentru consolidare. Avem nevoie de o crestere a profiturilor companiilor pentru ca pretul actiunilor sa urce", a declarat Christian Stocker, analist la UniCredit Bank in Munchen.

Un indice calculat de Bloomberg privind 20 de monede emergente, intre care se afla realul brazilian, rubla ruseasca si lire turceasca, a scazut cu 0,2%.

Indicii nationali au coborat pe 13 din 18 piete de capital din Europa Occidentala. Indicele londonez FTSE 100 a scazut cu 0,4%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,7%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,3%.

Actiunile Electrolux au scazut cu 8,8%, cel mai mult dupa august 2011, din cauza profitului care a ratat estimarile analistilor.

Titlurile Vedanta Resources au coborat cu 3,6%, din cauza declinului productiei de cupru in Zambia, Australia si India.

LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton a inchis un un avans al actiunilor de 7,9%, datorita cresterii vanzarilor de produse din piele, in trimestrul patru.

Titlurile HSBC Holdings, cea mai mare banca din Europa, au scazut cu 0,5%, dupa un declin de pana la 1,9% in timpul tranzactiilor. Actiunile Deutsche Bank au coborat cu 2,8%.