Actiunile Facebook se aflau in scadere cu 13,7% (16:54, ora Romaniei), la 33 dolari, dupa ce au deschis tranzactiile in scadere cu 4,45%, la 36,53 dolari, comparativ cu inchiderea de vineri, de 38,23 dolari.

Indicele industrial Dow Jones a urcat cu 0,24%, Standard & Poor's 500 cu 0,21%, iar Indicele Compozit Nasdaq cu 0,15%, potrivit Reuters, informeaza Mediafax.

Scaderea sub pretul de listare atat de repede este considerata jenanta pentru Facebook, dupa ce compania a atras vineri 16 miliarde de dolari prin oferta publica initiala, cu o capitalizare a companiei la debut de 104 miliarde dolari.

In pofida entuziasmului care a inconjurat procesul de listare a celei mai mari retele de socializare din lume, actiunile Facebook au avut probleme in a se mentine peste pragul de 38 de dolari pe parcursul sedintei de vineri.

Titlurile Facebook au intrat vineri dimineata la tranzactionare cu intarziere si au deschis cu 11% peste pretul de 38 de dolari la care s-a derulat oferta publica initiala. Dupa ce au atins un maxim de 45 de dolari, titlurile tranzactionare sub simbolul FB au scazut rapid pana la finalul sedintei si au inchis la 38,23 dolari.

Analistii anticipau ca actiunile companiei vor inchide vineri pe Nasdaq cu cresteri de 10-50%.

Surse din piata sustin ca banca de investitii Morgan Stanley, principalul intermediar al ofertei publice initiale, a fost nevoita sa cumpere actiuni vineri pentru a apara nivelul de 38 de dolari la care s-a listat Facebook.