Fitch a confirmat si calificativul pentru credite pe termen lung in lei, la "BBB", precum si pe cel pentru imprumuturi pe termen scurt in valuta, la F3, se arata intr-un comunicat al agentiei. Calificativele pe termen lung au perspectiva stabila.

"Ratingurile reflecta rezultatele operationale solide ale Bucurestiului si un declin semnificativ mai ales al cheltuielilor operationale, statutul de capitala a Romaniei, structura economica locala diversificata (...) dar si situatia politica inca volatila din Romania si devalorizarea leului, care pune presiune pe necesarul pentru serviciul datoriei, intrucat datoria este in moneda straina, respectiv necesarul ridicat de investitii si posibile noi obligatii financiare", se arata in comunicatul Fitch.

Marja operationala sub 30%, raportul dintre datorie si venituri mai mic de 100%, precum si rate solide de acoperire a datoriilor sunt elemente pozitive pentru ratingul orasului, cu conditia unei imbunatatiri a calificativului suveran al Romaniei.

O decizie negativa de rating ar putea fi luata in urma unei deteriorari a rezultatelor operationale, intrucat ar duce la incapacitatea Bucurestiului de a finanta din resurse proprii o mare parte din necesarul inca semnificativ de investitii.

Fitch a confirmat in iunie ratingul Romaniei la BBB-, cu perspectiva stabila, decizie urmata de actiuni smilare in iulie pentru calificativele Primariei Oradea si Primariei Brasov.