"Investitorii interesati de Romania cer informatii despre regulile comerciale si despre coruptie in primul rand. Despre reguli le spun ca sunt primitive, dar acceptabile, iar despre coruptie ca inca mai exista, dar este in scadere. Nu pot nici sa mint, dar nu vreau sa se sperie", a afirmat Scwartz.

Intrebarea legata de coruptie are si o nuanta indirecta, privind evaziunea fiscala, a spus Scwartz, reiterand ideea ca aceasta reprezinta o problema majora pentru investitorii corecti, intrucat generaza competitie neloiala. 

Investitorii mai sunt interesati de modalitatile de raportare contabila si de costurile muncii din Romania atunci cand studiaza oportunitatile.

Sunt atrasi de Romania datorita dimensiunii tarii si pozitiei geografice. 

Schwartz a spus ca in vara anului trecut, cand situatia politica a fost foarte tensionata, a aparut un moment de blocaj la nivelul investitorilor, care si-au amanat planurile pentru a vedea ce se intampla. Ulterior au aparut semnale pozitive din partea investitorilor. 

"Exista tatonari din partea unor investitori din SUA, din Europa avem mai putini", a explicat consultantul fiscal.  Compania RSM Scot este membra din 2011 a RSM International, o organizatie globala de firme de consultanta si audit care aplica aceleasi principii si standarde profesionale.