Dupa o luna o alta raportare prezinta structura actionariatului FP cu Manchester Securities din nou pe primul loc cu o detinere mai mare, de 8,65% din capital, semn ca firma americana a continuat sa cumpere actiuni FP la un pret de chilipir. Participatia valoreaza in prezent pe bursa peste 120 milioane de euro.

In spatele Manchester Securities se afla fondul american de hedging Elliott Associates, care controleaza integral firma de investitii. Fondul poarta numele fondatorului Paul Elliott Singer, care detine si functiile de CEO si director de investitii la Elliott Management Corporation, firma prin care sunt gestionate activele de 17 miliarde de dolari ale celor doua fonduri de hedging marca Elliott - Associates si International.

Fondat in 1977, Elliott Management este unul dintre cele mai longevive fonduri de hedging de pe Wall Stret, cu un randament anual de peste 14% de la infiintare pana in prezent, peste performant a indicelui american Standard & Poor's 500.

Paul Elliott Singer, in varsta de 66 ani, si-a castigat o reputatie de investitor activist cu influente in sfera politica, nesfiindu-se sa isi incerce puterile cu guvernele din Congo si Peru, cu marile corporatii precum P&G si Motorola si implicandu-se in campania electorala a lui George W. Bush si Rudolph Giuliani (fostul primar al New York City).

Citeste continuarea pe www.zf.ro.