Cum se spune, omul gospodar isi face vara sanie si iarna car. E bine, dar greu, sunt tentati sa spuna toti cei dependenti de un venit fix, cu posibilitati limitate de investire si economisire. Cu toate astea, exista pe piata optiuni de economisire care sustin comportamentul responsabil.

Scadentele mai mari aduc in general si dobanzi mai bune, iar daca luam in calcul oferta facuta de depozitul Start Dublu, recent lansat de Bancpost, dobanda este chiar dubla pentru prima luna contractuala.

Astfel, la depozitele constituite pe 6 luni, beneficiul din dobanda este echivalent unui depozit pe 7 luni. Un exemplu de comportament financiar responsabil ar fi constituirea unui depozit Start Dublu in luna decembrie, pentru a economisi din iarna pentru vacanta de vara. De altfel, oferta bancii este limitata pana pe 15 decembrie. 

Depozitul lansat de Bancpost ofera o dobanda pe an de 11% pentru prima luna contractuala pentru depozitele pe 6 luni in RON. Este dublul dobanzii, de 5,5% pe an, ce se aplica urmatoarelor cinci luni contractuale. Pentru ca moneda in care fiecare alege sa economiseasca este un subiect important, depozitul lansat de Bancpost ofera aceleasi avantaje ale dobanzii duble in prima luna si depozitelor constituite in EUR, USD sau CHF. Astfel, pentru prima luna contractuala, dobanda pe an pentru depozitele in EUR este de 7,25%, pentru cele in USD de 5,2% si de 4,5% pentru cele in CHF.  

"Caracteristicile depozitului Start Dublu au fost create pornind de la studierea comportamentului de economisire al clienților. Astfel a reiesit ca un lucru important in constituirea depozitului este accesul facil la bani. Tocmai de aceea, depozitul Start Dublu permite deponentilor acces la bani fara a fi nevoie sa lichideze depozitul. Asa ca, daca in intervalul scurs intre planurile din iarna si vacanta din vara intervin nevoi neprevazute, clientii au acces oricand la banii lor. Pentru orice suma partiala retrasa inainte de scadenta, clientul primeste dobanda pentru fiecare zi pana in momentul retragerii, cu exceptia dobanzii aferente primei luni, in timp ce pentru restul sumei ramasa in depozit dobanda este bonificata integral, fara a pierde deci beneficiile oferite prin depozitul Start Dublu", a explicat Monica Panzaru, Sef Serviciu Directia Depozite Retail Bancpost. 

Depozitul permite o flexibilitate sporita in functie de nevoile fiecarui client: pentru cei care isi doresc sa obtina maximum de profit din banii lor, exista optiunea de capitalizare a dobanzii, in timp ce retragerea lunara a acesteia este solutia potrivita pentru cei care vor sa ajunga la dobanda bonificata intr-un timp cat mai scurt. 

Depozitele pot fi constituite pe o perioada de sase luni, iar suma minima pentru constituire este de 5.000 RON sau 1.000 EUR/USD/CHF, fara limita superioara de suma. Fondurile din depozitele constituite la Bancpost sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar in limita sumei de 100.000 EUR/echivalent lei per deponent.