"Bursa de Valori Bucuresti se gandeste sa extinda gama de produse tranzactionabile la bursa atat pe piata reglementata cat si pe sistemul alternativ de tranzactionare. Acest demers este de a aduce de pe piata americana titluri care sa se tranzactioneze la Bucuresti. Exista deja titluri europene listate la Bucuresti. Nu exista titluri americane si intentionam sa aducem titluri americane si Facebook", a spus Farmache, scrie Mediafax.

Potrivit Bloomberg, Facebook ia in calcul derularea unei oferte publice initiale anul viitor, pentru a atrage 10 miliarde de dolari, valoarea de piata a retelei de socializare fiind estimata la 100 miliarde de dolari.

"Ar putea fi o buna oportunitate de listare la Bucuresti pe sitemul alternativ de tranzactionare al bursei, la sectiunea internationala. Pentru aceasta, bursa este pregatita, are infrastructura pregatita dar trebuie sa identificam acei intermediari care au capacitatea sa se conecteze direct sau indirect la piata americana si sa puna la dispozitia investitorilor aceste produse in regim de market maker de furnizor de lichiditate", a mai spus Farmache.

Presedintele BVB a mai aratat ca pentru potentialii invesitori, avantajele listarii Facebook la Bucuresti vor fi ca se va tranzactiona simplu si eficient pe sistemele actuale ale Bursei cu costuri mai reduse.

Facebook a anuntat la inceputul acestui an ca a atras o investitie de 1,5 miliarde de dolari de la Goldman Sachs si alti investitori, compania fiind evaluata atunci, conform preturilor platite de acestia, la aproximativ 50 de miliarde de dolari.

Compania a amanat listarea pana in 2012, pentru a atrage cat mai multi utilizatori si pentru a-si creste cat mai mult vanzarile de publicitate, au declarat anul trecut surse apropiate situatiei. Facebook are peste 800 de milioane de utilizatori, dintre care 3,8 milioane din Romania.