In pofida eforturilor masive de a pastra unitatea zonei euro, liderii companiilor considera unele dintre regiunile uniunii monetare ca fiind mai riscante pentru investitii decat Siria, tara devastata de razboi civil, si state din nordul Africii, informeaza Mediafax.

Aproape 20% dintre directorii financiari consultati vad Grecia ca riscanta din cauza problemelor economice, in timp ce 11% ar lua o decizie similara in cazul Spaniei din acelasi motiv. 

Sondajul arata ca Iranul (21%) ofera cea mai putina siguranta pentru investitii, urmat de Irak (19%), Grecia (18%), Siria (17%), Libia (12%0, Nigeria (11%), Spania (11%), Egipt (10%), Ruaia (9%) si Yemen 9(%). 

"Directorii finaciari au redesenat harta pentru investitii, Iran, Irak si Grecia fiind percepute drept cele mai riscante. China, SUA, Brazilia, India, Germania, Rusia si Marea Britanie sunt cele mai atractive sapte piete", se arata in raport. 

China a ramas cea mai atractiva destinatsie pentru investitii, urmata de SUA. Dimensiunea pietei si costurile scazute cu forta de munca reprezinta avantaje pentru China.  BDO a derulat 1.050 de interviuri telefonice cu directori financiari de la companii din 14 tari.