"Piaţa de capital românească a rezistat excelent la cea mai mare corecţie a burselor americane din ultimii 10 ani. BET, indicele principal, înregistrează o creştere de la începutul anului 2018 de circa 7%. În ciuda corecţiilor internaţionale, bursa noastră a crescut cu 7%, ceea ce este o performanţă remarcabilă", a spus Anghel, potrivit Agerpres.

Acesta a subliniat că perioada de volatilitate va continua, conform analiştilor, şi ideal ar fi ca investitorii să gândească pe termen de 3-5 ani.

"Pe ultimii cinci ani, randamentul mediu, incluzând dividendele din BET, a fost de circa 15%. Randamentul mediu anual în niciun an nu a fost pe minus, ceea ce echivalează cu o creştere de 100% în echivalent euro în ultimii cinci ani. Trecutul nu e o garanţie pentru viitor. Cu cât vom spori gradul de educaţie financiară, cu atât cetăţenii vor trăi mai bine şi vor prospera prin ceea ce au economisit cu atâta trudă", a explicat preşedintele BVB.

El a precizat că absorbţia SIBEX de către BVB a fost un proiect mai greu de realizat faţă de ce "şi-au imaginat cei mai mulţi".

Gala de Inaugurare a Anului Bursier 2018, eveniment aflat la cea de-a cincea ediţie, organizat de Bursa de Valori Bucureşti, marchează începerea unui nou an investiţional.