Comparativ cu alte tari din regiune, Bursa de la Bucuresti a trecut cu bine peste hopul Brexit. Lasand asta la o parte, nivelul de capitalizare bursiera si volumele de tranzactionare raman anemice, departe de tari precum Polonia, Ungaria daca ar fi sa ne comparam cu vecinii mai apropiati”, spune Nedelcu.

Potrivit unui comunicat de presa al bancii, Romania are crestere economica sanatoasa vazuta in contextul european, insa aceasta crestere nu a reusit inca sa dea imboldul suficient pentru o transformare a bursei de valori intr-una moderna, dinamica, lichida.

"Romania are crestere economica sanatoasa vazuta in contextul european, insa aceasta crestere nu a reusit inca sa dea imboldul suficient pentru o transformare a bursei de valori intr-una moderna, dinamica, lichida, care bineinteles ar reprezenta un catalizator aditional pentru aceeasi crestere economica si atragerea unor sume considerabile de la investitorii straini care momentan privesc BVB cu rezervare", explica reprezentantul Saxo Bank.

In opinia acestuia, in contextul general european, minus 7,6%, cat a scazut indicele BET in primul semestru, "nu este deloc rau".

“Daca ne uitam in curtea vecinilor de mai la vest, evolutia de la 1 ianuarie 2016 pana in prezent, avem aproape minus 23% in Italia, minus 8 - minus 10% in Spania. Franta si Germania sunt intre minus 5% si minus 1%, inca in teritoriu negativ, pana si Danemarca e tot in aceeasi zona”, a mai spus Laurentiu Nedelcu, potrivit Agerpres.