"Nervozitatea din jurul actiunilor bancare ar putea dura cel putin pana la publicarea rezultatelor pentru trimestrul al treilea, la sfarsitul lui octombrie, inceputul lui noiembrie", a declarat Oudea pentru saptamanalul Journal du Dimanche.

El a aratat ca atunci banca va putea sa comunice pietelor ca nu are probleme.

"In acel moment vom avea oportunitatea sa comunicam pietelor ca banca nu are probleme de lichiditati, ca activitatile sunt solide, iar capacitatea de investitii intacta", a spus Oudea.

Actiunile bancilor europene au incheiat vineri saptamana aproape de cel mai redus nivel din ultimele 29 de luni, din cauza temerilor investitorilor privind capacitatea lor de finantare.

Oudea a aratat ca toate bancile au fost victime ale revizuirii in scadere a estimarilor privind cresterea economica din SUA si Europa si ale temerilor in crestere legate de criza datoriilor suverane din zona euro.

"Pietele asteapta si decizii politice care au nevoie de timp. Mai multe tari se pregatesc de alegeri, Statele Unite, Franta, Germania. Am putea asista la o atitudine de expectativa. Trebuie sa avem rabdare", a spus el.

Seful Societe Generale nu anticipeaza o noua recesiune, ci un exces de pesimism, dupa o perioada de optimism exagerat referitor la ritmul redresarii economice.

Citeste si:

Un drum de pe vremea dacilor, mai tare ca Transfagarasanul. Transalpina a devenit cea mai inalta sosea din Romania VIDEO