"Pana acum pretul nu mi s-a parut atractiv, insa acum am considerat ca este la un nivel bun pentru a cumpara. Am considerat ca este oportuna o intrare in actionariatul Bursei, pentru ca o economie de piata nu poate exista fara o bursa, iar daca anul viitor Guvernul va da drumul la programul de privatizari si va lista societatile cheie, nu poate fi decat de bine pentru BVB. Este una dintre participatiile pe care SIF Oltenia nu o avea in portofoliu, dar ceilalti colegi (SIF-uri - n.r.) o au. Am zis sa se poata face si o comparatie intre portofolii. Noi mergem pe ideea de a construi ceva pe termen lung", a declarat pentru Mediafax presedintele Consiliului de Administratie si directorul general al SIF Oltenia, Tudor Ciurezu. 

Tudor Ciurezu a spus ca nu stie de la cine au fost cumparate actiunile, insa crede ca printre vanzatori s-ar putea regasi intermediari mari care ies din piata, precum UniCredit CAIB Securities.

Alti actionari principali ai BVB sunt fondurile straine de investitii, printre care fondurile Erste si fondurile Franklin Templeton, care detin cate 5% din actiuni. Totodata, o prezenta vizibila sunt SIF Moldova si SIF Transilvania, care detin tot cate 5% din titluri. 

La finalul lunii octombrie, activul net al SIF Oltenia era de 1,463 miliarde lei. Societatea este singura SIF care este inca pe plus la nivelul activului net raportat la nivelul de anul trecut, in principal pentru ca nu a vandut catre Erste actiunile BCR pe care le detine.