Compania americana Berkshire Hathaway Inc, condusa de Warren Buffet, a cumparat  actiuni de pe bursa in valoare de 3,62 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. O asemenea suma au mai investit in 2008: 3,94 miliarde de dolari. Achizitiile capitalului propriu le-au depasit pe cele de titluri de valoare cu scadenta fixa, pentru prima data din 2009.

Warren Buffett s-a concentrat pe stocuri, cat timp numerarul companiei a fost expandat si ratele dobanzilor au ramas la recorduri minime. Portofoliul firmei, care s-a ridicat la 67,6 miliarde de dolari la 30 iunie, a suferit saptamana trecuta o pierdere de 1,6 miliarde de dolari, odata cu scaderea pietelor.

Saptamana a inceput prost pe pietele financiare si continua intr-o nota si mai sumbra.

Bursele asiatice au deschis in aceasta dimineata iarasi pe valori negative si pe valori si mai mici decat cele de ieri.

Indicii bursieri americani au scazut cu 6% luni, in prima sedinta de dupa reducerea ratingului acordat de Standard&Poor's Statelor Unite, subliniind teama investitorilor de perspectivele economice sumbre si capacitatea Washingtonului de a le face fata, scrie Reuters.

Indicele CBOE Volatility, supranumit si "indicele fricii", a trecut pragul de 45%, la 46,9%, atingand un nou maxim din luna mai 2010 pana in prezent.

"Problemele pot fi rezolvate", a declarat Barack Obama, vizibil deranjat de retrogradarea economica a tarii sale. Dar in loc sa-i dea crezare, investitorii s-au panicat si mai rau.

Surde parca la apelurile la calm ale liderilor lumii, bursele de pe glob au luat-o la vale. Un adevarat taifun s-a abatut asupra pietelor financiare.

Miliardarul Warren Buffet, despre retrogradare: “Nu are sens. SUA pot tipari dolari dupa cum doresc”