Site-ul american Business Insider a conceput o lista cu termeni care n-ar trebui niciodata mentionati in cadrul CV-ului ori in scrisoareai de recomandare.

1. Un CV poate fi ofertant cateodata in redactarea diverselor competente profesionale. Trebuie avut insa grija ce anume treceti la capitolul competente, abilitati si experienta profesionala. Nu va grabiti sa va insirati victoriile sau sa povestiti greutatile pe care le-ati avut de indurat pentru a reusi sa atingeti un anumit scop.

2. Mentionarea filmelor preferate sau a site-urile unde obisnuiti sa va relaxati.

3. Nu va raportati la rudele voastre ca fiindu-va modele de reusita. Astfel de lucruri sunt intotdeauna subiective, iar angajatorii nu vor aprecia niciodata acest lucru.

4. Nu va povestiti experientele din cadrul intalnirilor cu prietenii, aventurile din vacante, etc. Pe nimeni nu intereseaza astfel de marturisiri personale, cu atat mai putin pe potentialii viitori sefi.

5. Nu treceti niciodata la capitolul “joburi” activitati mai putin obisnuite, precum iesitul la bere cu prietenii. Limitati-va la socializare si alte hobby-uri mai… formale.

6. Nu mentionati jocuri precum Angry Birds ca fiind referinte pentru abilitatile de gameri cu care vreti sa va laudati.

7. Nu incercati niciodata sa oferiti anumite avantaje, facilitati, persoanei care va recruteaza. Nu incercati sa-l momiti cu vreo chestiune. Nu este indicat in niciun fel de circumstanta.