Urmeaza agentiile din subordinea ministerelor, cel putin daca ne luam dupa cifrele anuntate pana acum: 70.000 de oameni sunt pe lista neagra.

Din zecile de mii de bugetari pe care Executivul intentioneaza sa ii trimita acasa, pana acum, ministrii au anuntat doar vreo 8.000 de disponibilizari. Cei mai multi din institutiile din subordinea ministerelor Agriculturii, de la Interne si de la Mediu.

Restructurarea sistemului bugetar s-ar putea sa faca in sfarsit curatenie. Asta pentru ca, in multe institutii publice, se vor concursuri de competente pentru posturile care vor ramane in urma reducerii.

Cel putin teoretic asta ar insemna ca cei mai buni raman in functie. Unii dintre cei trimisi acasa s-au dus, insa, direct la judecator pentru ca se simt nedreptatiti.

Mihai Petrescu este de acum fost administrator la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Hunedoara. A fost disponibilizat, alturi de alte 114 persoane. Pentru ca nu si-a mai gasit nimic de lucru, s-a apucat de gradinarit si de crescut animale, ca sa aiba din ce trai.

Si la Directia Judeteana de Paza si Ordine Dolj 115 angajati au primit preaviz de concediere.

Emil Grosereanu este unul dintre ei. Fost cadru militar, omul spune ca a refuzat firmele de paza private pentru ca munca la stat ii oferea stabilitate. Maine insa este ultima zi de lucru.

Acolo unde nu s-au dat inca preavize, bugetarii sunt in fierbere. Toti se simt vizati de disponibilizari!