"Pana in 2030 viata ne va obliga sa ajungem la egalizarea varstei de pensionare. Oricum, decizia in acest sens este la mana Parlamentului", a declarat Boc, citat de Mediafax.

La randul sau, Roberta Anastase, a declarat ca gestul sefului statului de a retrimite Parlamentului legea pensiilor reprezinta o mana intinsa opozitiei. Ea a apreciat ca reprezentantii opozitie au sansa de a-si corija comportamentul si ca "frauda" este facuta de cei care lipsesc din plen, nu de catre cei prezenti.

Singura care nu a comentat decizia lui Traian Basescu a fost ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, care a spus ca PDL a decis sa sustina propunerea presedintelui de stabilire la 63 de ani a varstei de pensionare pentru femei si sa voteze legea in Parlament in forma ceruta.

"Eu cred ca este o decizie care multumeste foarte multi oameni, cred ca a adus bucurie in randul femeilor. Femeile au si o datorie si o munca in plus in familie si atunci cu siguranta ca vor fi multumite de o varsta de pensionare mai mica de cea a barbatilor. PDL a decis ca va sustine propunerea presedintelui, ne vom mobiliza si vom vota aceasta lege in forma ceruta", a declarat Elena Udrea.

Si presedintele Traian Basecu s-a contrazis in legatura cu varsta de pensionare pentru femei, in discursul din Parlament din urma cu trei saptamani afirmand ca "masura de crestere progresiva pana in 2030 a varstei de pensionare, pana la 65 de ani, precum si egalizarea acesteia la femei si barbati, este necesara, avand in vedere tendintele demografice ingrijoratoare, din Romania si nu numai, inclusiv in Uniunea Europeana".