"Anul acesta ne-am propus sa introducem doua beneficii suplimentare pentru angajati: unul a fost flexibilizarea in alegerea planului medical (pana acum nu aveam contract decat cu o singura clinica privata) si imbunatatirea acestuia prin introducerea unei asigurari pentru spitalizare. Tot anul acesta vrem sa introducem un serviciu de catering", a spus Delia Blajan, directorul de resurse umane al Adobe Romania, subsidiara locala a celui mai mare producator de aplicatii de design grafic din lume, care are peste 230 de angajati, potrivit Ziarului Financiar.

Printre beneficiile oferite de companie angajatilor se mai afla tichetele de masa, bonurile-cadou oferite de Pasti, decontul in cuantum de 500 de lei pentru activitatile sportive (inclusiv masaj), bauturile racoritoare si cafea. Compania a facut si cresteri salariale de doua cifre anul acesta si ofera posibilitatea angajatilor de a cumpara actiuni in companie la angajare.

"In prezent, suntem in proces de evaluare a angajatilor, iar pentru anul viitor vrem sa imbunatatim pachetele de beneficii", a mai spus Blajan, care se ocupa de implementarea politi-cilor de resurse umane in cadrul unei companii unde media de varsta a angajatilor este de aproximativ 28 de ani.

Salariile angajatilor din companiile private au crescut cu 5,1% anul acesta, desi angajatorii estimau la inceputul anului ca vor efectua majorari salariale in cuantum de 6,8%, potrivit rezultatelor studiului salarial PayWell 2011, realizat de firma de audit si consultanta PwC pe un esantion de peste 150 de multinationale.

Peste jumatate dintre angajatorii participanti la studiul PwC spun ca acorda prime de Paste si de Craciun si abonamente la clinici private, iar cele mai "la moda" avantaje oferite angajatilor sunt posibilitatea cumpararii de actiuni in cadrul companiei la tarife preferentiale.

Citeste si

14 ponturi despre cum gandesc oamenii de succes

REPORTAJ Afaceri nascute din pasiuni creative. Cat de profitabile sunt accesoriile handmade GALERIE FOTO