Munca fizica, lipsa de oportunitati in cariera, mediu de lucru nesatisfacator si nivelul ridicat de stres sunt caracteristicile luate in considerare de site-ul de recrutare CareerCast. com atunci cand a realizat topul celor mai proaste joburi ale anului 2012.

Iar in urma deliberarii a reiesit ca cea mai proasta meserie a acestui an este cea de taietor de lemne.

La toate caracteristicile luate in considerare de site-ul american, slujba de taietor de lemne a luat cele mai scazute scoruri.

Cu un somaj foarte ridicat chiar si in prezent, este de asteptat ca numarul celor fara loc de munca in acest domeniu sa creasca intr-un ritm alert pana on 2016.

Si desi este o munca ce se desfasoara in aer liber – ceea ce pentru unii ar insemna indeplinirea unui vis, meseria de taietor de lemne nu este considerata doar cea mai proasta, dar si cea mai periculoasa.

In acest an, pentru prima data, pe lista celor mai proaste joburi se gasesc si doua meserii din mass-media: reporter si prezentator. In conditiile in care lumea digitalizata continua sa prinda teren in ceea ce priveste informatia, ziarele tiparite sau programele de televiziune sunt din ce in ce mai putin citite sau urmarite.

Daca cele doua meserii erau privite in trecut cu multa invidie si respect, in prezent nu mai sunt decat doua joburi care implica un nivel foarte ridicat de stres, fara oportunitati de dezvoltare a carierei si cu salarii dintre cele mai mici.

Alte “noi intrari” in top anul acesta sunt soldat, chelner, spalator de vase sau macelar.

Top 10 cele mai proaste meserii ale anului 2012:

1. Taietor de lemne

2. Fermier

3. Soldat

4. Lucrator pe platormele petroliere

5. Reporter

6. Chelner

7. Cititor de contoare de energie sau de gaze

8. Spalator de vase

9. Macelar

10. Prezentator radio-TV