“Am avut si noi studenti in internship si pe unul dintre ei l-am si pastrat in agentie”, spune Alex Badila, managing director la Publicis Romania.

Un motiv pentru care candidatii accepta sa petreaca o perioada intr-o companie fara sa fie platiti si fara sa aiba certitudinea ca vor fi angajati este nevoia de a compensa lipsa de experienta, care in ochii angajatorilor continua sa fie un mare minus.

“Problema este ca e destul de greu sa mai gasesti acum studenti sau tineri absolventi cu experienta, din moment ce piata a inghetat de aproape doi ani si cam de atunci ei nu prea au mai putut sa se angajeze”, spune Iuliana Badea, recruitment service manager la Lugera & Makler.

Pe de alta parte, Sorin Roibu, managing director la Arthur Hunt, afirma ca unii angajatori cauta tocmai acest tip de candidati pur si simplu pentru ca bugetele pe care le au nu le-ar permite sa plateasca oameni mai pregatiti.

“O companie care vrea sa aiba costuri de salarizare cat mai mici va prefera sa angajeze si oameni fara experienta. Avand in vedere ca firmele vor sa ofere acum salarii cat mai mici, s-ar putea ca tocmai acei cadidati fara experienta sa fie mai avantajati”, explica Roibu.

Cititi mai multe despre solutiile angajatorilor pentru cei care isi doresc un job pe www.businessmagazin.ro!