IT-ul, domeniul momentului

Angajatii cu varste cuprinse intre 19 si 30 de ani, care lucreaza in IT, au salarii mai mari, mai multa flexibilitate si o satisfactie profesionala pe masura, se arata intr-un sondaj realizat de PayScale si Millennial Branding, o firma de consultanta manageriala. La sondaj au participat 500.000 de persoane.

“Firmele IT sunt cele mai cautate pentru ca ofera nu numai salarii mari, dar si multa flexibilitate”, spune Katie Bardaro, economist-sef la PayScale. Cercetarea a aratat si ca principalele abilitati ale generatiei Y se regasesc in tehnologie, software, social media si blogging.

Din pacate, “aceste abilitati pe care le-au dobandit datorita varstei, nu sunt utile pe piata de munca”, atrage atentia Bardaro. “Nimeni nu este un specialist mai bun in social media decat aceia care folosesc platformele de socializare in viata de zi cu zi”, adauga ea.

Qualcomm, gigantul de telefonie mobila, se afla in topul listei celor mai bune companii pentru generatia Y. Potrivit PayScale, compania ofera salariatilor sai un salariu de 90.000 de dolari. Sondajul arata ca 72% dintre acestia considera ca slujba le ofera un sens, in timp ce 95% apreciaza orarul flexibil. Nu este, deci, de mirare ca 87% dintre salariatii Qualcomm sunt multumiti de respectivul loc de munca.

Pe locul al doilea in top se afla Google, compania care controleaza cel mai popular motor de cautare din lume. Angajatii tineri ai Google se bucura de venituri anuale de peste 80.000 de dolari, noteaza CNN. Peste 40% dintre cei care lucreaza aici sunt nascuti intre anii 1982 si 1993.

Medtronic, companie de tehnica medicala, se situeaza pe locul al treilea in topul PayScale, urmata de Intel si Microsoft, pe locurile patru si cinci. “Toate ofera salarii bune, un nivel ridicat de flexibilitate si au multi angajati din generatia Y”, spune Bandaro. “Asta este ceea ce ii plaseaza deasupra companiilor traditionale, care nu opereaza in IT”, noteaza purtatorul de cuvant al companiei.