Marian a venit astazi la un targ de joburi plin de incredere. Anul acesta incheie Facultatea de Transporturi, la specializarea Electronica si Telecomunicatii si se considera foarte bine pregatit. Iar cerintele sale sunt pe masura.

"Pe 10 milioane nu m-as putea angaja. In jur de 17, 18, 20 de milioane, cam pe acolo ma astept sa fie primul salariu pentru inceput", explica studentul.

De cealalta parte, angajatorii spun ca nu pot lua omul de pe strada fara sa-l testeze, majoritatea oferindu-le candidatilor mai intai internshipuri.

Angajatorii prezenti la targul de joburi dedicat in special studentilor si absolventilor se orienteaza catre nevoile grupului tinta, oferind stagii de practica, programe de internship si burse, dar si locuri de munca in conformitate cu pregatirea fiecarui applicant.

Vizitatorii targului au posibilitatea sa intre in contact direct cu angajatorii, sa cunoasca mai bine companiile participante si sa adreseze intrebari care ii framanta in legatura cu piata muncii, atat in cadrul seminariilor tinute de specialisti cat si direct la stand, cu reprezenantii firmelor.

Cine nu a ajuns astazi la targ, mai are posibilitatea sa se intalneasca cu reprezentantii firmelor participante si miercuri, pana la ora 17.00, la Universitatea Politehnica Bucuresti.

Printre companiile care fac angajari se numara UTI Group, DHL Freight, Electronic Arts, Procter and Gamble, Alianz Tiriac, Radiocom (Societatea Nationala de Radiocomunicatii), Lukoil, Personal Services Group, Liga Software, Namco Bandai Networks, Student Employment Service sau APT Human Resurces&Services.