Potrivit lui Dragos Gheban, organizator al targului “Angajatori de Top”, la editia din acest an a crescut numarul companiilor care cer viitorilor angajati sa cunoasca o a doua limba straina, pe langa engleza.

Fata de editiile anterioare a crescut mult numarul de oportunitati pentru candidatii care vorbesc a doua limba straina. Cred ca la aceasta editie vom avea joburi pentru aproape toate limbile straine vorbite in Europa, cu limba germana pe locul intai, ca numar de oportunitati”, a spus Dragos Gheban, pentru incont.ro.

Desi ti se cere sa stii limbi straine, joburile sunt in Romania! Gheban a explicat ca este vorba fie de firme cu capital strain, in care lucreza multi expati si este nevoie de angajati care sa stie limba respectiva, pentru a putea interactiona cu acestia, fie de companii care ofera servicii de supot tehnic, pentru firme din tarile din jur.

Pe langa germana, sunt din ce in ce mai solicitate si limbi din Europa de Est, precum poloneza, bulgara, ceha sau sarba, dar si cele din tarile din nordul Europei, ca olandeza, suedeza sau finlandeza.

Cautati de catre companii sunt si cei care cunosc italiana, spaniola sau portugheza, dar sansele de angajare sunt mai mici, avand in vedere ca in Romania sunt mai multi vorbitori ai acestor limbi.

Cea mai bogata oferta de joburi, pentru cei care vor sa-si gaseasca un loc de munca la targ, este pentru specialisti in IT, inginerie, contabilitate, relatii cu clientii sau management al contractelor.

Targul de joburi “Angajatori de Top” va avea loc in perioada 23-24 aprilie, la Sala Palatului. Editia din toamna se va organiza in octombrie.