Mamele sunt nemultumite atat de decizia de reducere a perioadei de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului, cat si de mentinerea limitei maxime de 3.400 de lei pe luna si dupa 1 ianuarie 2011.

Reprezentanta Asociatiei Mamelor, Ana Mihaita a precizat ca ordonanta de urgenta adoptata luni de Guvern reprezinta o lovitura pentru viitoarele mame, inclusiv pentru femeile care au ramas insarcinate la sfarsitul lunii noiembrie.

Ea a mai spus ca mamele vor ca guvernantii "sa nu se atinga" de prevederile anterioare referitoare la perioada de acordare a indemnizatiei si de limitele acesteia. Ana Mihaita a adaugat ca dupa 1 ianuarie 2011 limita maxima a indemnizatiei ar fi trebui sa revina la 4.000 de lei pe luna, asa cum Guvernul a promis in luna iulie, cand a decis diminuarea acesteia cu 15 la suta.

Perioada de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului va fi redusa, din 2011, de la doi ani la un an pentru viitoarele mame, fara sa fie afectata valoarea indemnizatiei, modificari care nu vor fi aplicate si beneficiarilor actuali, a anuntat, luni seara, premierul Emil Boc.