Liderii marilor confederatii sindicale se pregatesc sa atace pe toate caile documentul. Dar de ce incearca sindicalistii sa blocheze aplicarea legii, daca sunt de acord cu transparenta?

"Se doreste compromiterea noastra intre membrii de sindicat. Ar trebui sa dam in judecata Guvernul Romaniei, sa-mi puna la dispozitie tot ce are un demnitar: sef de cabinet, masina si tot ce are el ca demnitar. Eu cred ca n-am vazut niciun lider sindical in topul 100 al cel mai bogati romani", a spus Iacob Baciu, presedinte Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania.

Cu toate acestea, unii lideri sindicali par dispusi sa-si publice averea. Iacob Baciu, de pilda, detine sapte terenuri in judetul Mures si altul in Ilfov, doua apartamente, unul in Capitala si celalalt in Mures, si o casa la tara, primita mostenire.

Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, platit cu aproximativ o mie de euro pe luna din cotizatiile sindicalistilor, si-a facut si el publica averea: doua apartamente in Bucuresti, 10.000 de euro in cont si 14 hectare de teren agricol.

Si Dumitru Costin, presedinte BNS, spune ca are un apartament cu trei camere intr-un bloc vechi din Sectorul 4.

In schimb, Marius Petcu, liderul CNSLR Fratia, platit cu 4.000 de lei pe luna de sindicat, nu a dorit sa-si dezvaluie averea pana cand nu va fi obligat prin lege.